Tipuri de vezica neurologica

Afectiunile neurologice pot altera controlul atit al vezicii urinare cit si ale sfincterelor acesteia.

Alterarea functiei de umplere a veziciiVezica Hiperactiva. Se traduce in simptome de graba la urinare, urinare deasa, pierdere de urina. Poate fi tratata cu medicamente calmante vezicale, stimulare electrica – neuromodulatie, injectare de Toxina Botulinica in vezica.

Alterarea functiei de golire a vezicii Vezica Hipocontractila. Se traduce in simptome de retentie, golire incompleta sau pierderi de urina, mai ales noaptea, prin prea plin. Poate fi tratata prin golire cu sonde speciale de unica folosita, prin sondaj intermitent.

Alterarea functiei de contractie a sfincterelor. Se traduce in incontinenta urinara aproape permanenta accentuata la eforturi fizice. Poate fi ameliorata prin tonifierea musculaturii striate a sfincterelor prin stimulari electrice sau sedinte de bio-feedback.

Alterarea capacitatii de relaxare a sfincterelor – de fapt este o lipsa de coordonare intre sfinctere si vezica. Se numeste disinergie. Se traduce in urinari dificile cu jet intrerupt si golire vezicala incompleta. Poate fi tratata prin golirea vezicala prin cateterizare intermitenta si concomitent tratarea vezicii cu calmante ale contractiei sau Toxina Botulinica. Cu rezultate bune, dar de scurta durata, este si injectarea de Toxina Botulinica direct in sfincter pentru relaxarea acestuia.
 

 

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor din sfera vezicii neurologice. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj