Accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC) este un eveniment neurologic major cu efecte reziduale temporare sau permanente ce includ de la alterarea memoriei, a vederii, a vorbirii, la alterarea motricitatii si la alterarea controlului mictiunii si a functiilor sexuale.

 

Am avut accident vascular cerebral si acum urinez des si uneori pierd urina

Ultimele doua sechele implica urologul in ingrijirea acestei categorii de pacienti. Alterarea functiilor (umplere, golire) aparatului urinar inferior (vezica si sfinctere) poate merge de la incontineta la retentie de urina.

Simptomele urinare cele mai frecvente ale pacientului dupa un AVC stabilizat sunt urinarea frecventa, urinarea cu imperiozitate si incontinenta urinara prin imperiozitate.

Studiile urodinamice au aratat ca circa 66% din pacienti prezentau dupa AVC aceste simptome si detrusor hiperactiv.

Restul pacientilor prezentau incontinenta prin prea plin ca urmare a detrusorului areflex si a distensiei vezicale.

 

Sotul meu a avut accident vascular cerebral si de atunci urineaza des zi si noapte, trebuie la fuga la WC si pierde pe drum. Exista tratament ?

In primul rind tulburarea nu este data de prostata, asa cum multi ar fi tentati sa spuna cind este vorba de un barbat care urineaza des. Majoritatea pacientilor dupa accident vascular cerebral, barbati si femei, urineaza mai des. Ar trebui sa faca urocultura, o ecografie si sa completeze un calendar mictional cu urinarile si pierderile pe 48 ore. Apoi pot fi incercate calmante pentru vezica urinara.
 

 

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor din sfera vezicii neurologice. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj