Sindrom de coada de cal

Am sindrom de coada de cal si nu simt cind urinez

Afectarea poate fi urmarea unui traumatism vertebral, unei hernii de disc intervertebral sau a unei tumori vertebrale sau unei malformatii (spina bifida, mielomeningocel).

Afectarea controlului neurologic altereaza functia vezicii; cel mai frecvent aceasta nu se mai goleste complet. Cind sunt alterate si sfincterele pacientul pierde urina.

Frecvent acesti pacienti sunt constipati.

 

Cind urinez nu mi se goleste complet vezica ! Am sindrom de coada de cal dupa operatia de hernie de disc. Ce pot face ca sa revin la normal?

Se poate ca tulburarile urinare date de hernia de disc sa fi aparut inca inainte de operatie. Sindromul de coada de cal determina scaderea puterii de contractie a vezicii urinare si golirea incompleta a vezicii. Daca ramin in vezica 100-150 ml urina dupa ce urinati este acceptabil (daca nu faceti cistite), daca ramine o cantitate mai mare ea poate fi evacuata prin autosondaj. Va putem invata sa va introduceti singur o sonda de 1- 2 ori pe zi. Astfel vezica va sta si goala, va putea sa fie vascularizata si hranita corespunzator (stind plina urina apasa permanent pe perete, vasele sunt comprimate si singele nu ajunge in muschiul vezicii) si eventual sa mai recupereze din capacitatea ei de contractie.

Din exeperienta noastra autosondajul poate fi invatat repede nu are riscuri semnificative si imbunatateste marcat calitatea vietii (urinarea este mai rara, fara graba si dispar pierderile de urina). Toti pacientii pe care ii cunoastem cu aceasta tulburare si carora le-am sugerat aceasta terapie se autosondeza cu succes. Si pacientii cu spina bifida, mielomeningocel si scleroza multipla recurg la autosondaj pentru ameliorarea golirii vezicii.
 

 

Dr. Andrei Manu Marin

Dr. Andrei Manu Marin va este alaturi in dignosticarea si tratarea problemelor din sfera vezicii neurologice. Pentru orice intrebari pe care doriti sa i le adresati, folositi formularul de contact de mai jos.

Dr. Andrei Manu Marin
  • Specialist in urologie
  • Doctor in Stiinte medicale
  • Specialist in urodinamica
  • Cercetator in incontinenta urinara

Trimite mesaj

EvoMed

Va invitam sa programati o consultatie la Dr. Andrei Manu Marin in cadrul Centrului de diagnostic si tratament al tulburarilor urinare Evomed

str. Cezar Boliac nr. 21B, sector 3
tramvaie: 40, 56 (de la Metrou Piata Muncii).
troleibuze: 70, 79
autobuz: 104
Telefon:
0740 077 337
031 425 20 09
Email: programari@evo-med.ro

Cere o programare

Nume

Email

Telefon

Mesaj